Τρύφωνας

Δίτσιος

Γεννήθηκε στην Καστοριά στις 30 Μαρτίου 1998. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ΔΤΣ Α.Ε. με έδρα την Καστοριά, με ενεργό ρόλο τόσο στην διοίκησή της, όσο και στο εμπόριο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ενασχόλησή του με την καλαθοσφαίριση, ξεκίνησε το 2008, σαν αθλητής των ακαδημιών του τοπικού Συλλόγου Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της αθλητικής του πορείας συμμετείχε σε τρεις τελικές φάσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Τα έτη 2013 και 2014 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Camp SNHU του New Hampshire.

Μέσα από τις εμπειρίες του ως παίκτης αλλά και της σχέσης του με την διοίκηση του ΑΣ Καστοριάς, έχει αναπτύξει σφαιρική άποψη για τις ευκαιρίες και τις αλλαγές που μπορούν να επέλθουν στο άθλημα με σκοπό την βελτιστοποίηση των συνθηκών για τους παίκτες, τις διοικήσεις και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Προέρχεται από μία οικογένεια με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα του αλτρουισμού. Εξαιτίας αυτού, το 2016 δημιουργήσαν, μαζί με τις δύο αδερφές του σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) την καμπάνια «Φτύσε για κάτι που αξίζει», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για δωρεά μυελού των οστών. Κατάφερνα να εγγράψουν 2.000 νέους εθελοντές δότες, μέσα από τους οποίους έξι συνάνθρωποί μας χάρισαν ζωή σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό

Επαγγελματική Εμπειρία

• International Sales Manager στην DTS Α.Ε

Αθλητική πορεία

• Μέλος του ΑΣ Καστοριάς.

• Διατέλεσε αθλητής του ΑΣ Καστοριάς & του Έσπερου ΑΟΠΑ.

Επιπλέον πληροφορίες

• Συνδιοργανωτής καμπάνιας «Φτύσε για κάτι που αξίζει», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για δωρεά μυελού των οστών.

Σπουδές

• Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών