Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής αποτελεί το πιο ενεργό κύτταρο του αθλήματος, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του μπάσκετ και κινητήριος δύναμη της εθνικής μας ομάδας.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους μία από τις βασικές προτεραιότητες που θέτει στον δημόσιο διάλογο η πλατφόρμα dwsepasa.gr είναι ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής, οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ταλέντων, η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους με κοινό παρονομαστή το μέλλον της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων για τη διαμόρφωση του μπάσκετ που οραματιζόμαστε όλοι, ο κ. Λιόλιος βρέθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΚ και επιτυχημένο πρώην αθλητή της εθνικής ομάδας κ.Γλυνιαδάκη.

Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο επαγγελματία καλαθοσφαιριστή καθώς και για το μέλλον του αθλήματος. Ειδική αναφορά έγινε στη δυνατότητα των αθλητών να λειτουργούν ως πρότυπα για τα νέα παιδιά και να αποτελούν το μέσο για τη διάδοση μηνυμάτων, ικανά να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, με λιγότερη βία, περισσότερη συνεργασία και κοινές αξίες.

Ο κ. Λιόλιος κάλεσε τον κ. Γλυνιαδάκη όχι μόνο να πάρει μέρος στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει καταθέτοντας τις απόψεις του, αλλά να ενημερώσει και να παρακινήσει και όλους τους καλαθοσφαιριστές να συμμετέχουν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λίολιος θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς του μπάσκετ, τις τοπικές ενώσεις και τα σωματεία με στόχο τη διεύρυνση της συζήτησης και τη συμμετοχή όλων, για τη διαμόρφωση του μπάσκετ που οραματιζόμαστε.