Γιάννης

Ηλιόπουλος

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και από την Μήλο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων σε Project Management (University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Henley Management College).

Εργάζεται από το 1999 σε μεγάλη Τεχνική Εταιρεία ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ακινήτων, έχοντας συμμετάσχει στην υλοποίηση ορισμένων εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών έργων.

Από μικρή ηλικία αγάπησε το basketball παρακολουθώντας την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως αθλητής έχει περάσει από Συλλόγους του Χολαργού και της Παλλήνης σε διάφορα αθλήματα και έχει συμμετάσχει σε σχολικές και φοιτητικές διοργανώσεις basketball στην Σχολή Αναβρύτων και στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο.

Μένει με την σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά στα Γλυκά Νερά από το 2008.

Διατέλεσε Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και συμμετέχει ως ενεργός πολίτης στα κοινά για θέματα Αθλητισμού.

Από το 2013 συμμετέχει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών από τη θέση του Εφόρου.

Από το 2016 ήταν Ειδικός Γραμματέας και από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας.

Αποτελώντας μέλος μίας πολύ δυναμικής και επιτυχημένης ομάδας ανθρώπων που ως Διοίκηση ανέπτυξαν θεαματικά τον Σύλλογο, είχε την ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό και την εξωστρέφεια η οποία αναγνωρίστηκε με την ένταξη στο Junior NBA Greece και στις 50 Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης ΟΠΑΠ.

Ανέλαβε ξεχωριστές δράσεις όπως την συμμετοχή ομάδων του Συλλόγου σε διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, την τακτική επαφή των αθλητών με σημαντικά στελέχη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης και την διοργάνωση ενός πρότυπου προπονητικού camp το καλοκαίρι του 2020.
Η ενασχόληση του με τα κοινά υπηρετεί το θεμελιώδη στόχο της μύησης των μικρών παιδιών στην μαγεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της μετάδοσης της αγάπης για το basketball.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό

Επαγγελματική Απασχόληση

• Σύμβουλος Ανάπτυξης Ακινήτων σε Τεχνική Εταιρεία.

Αθλητική πορεία

• Γενικός Γραμματέας Γυμναστικού Συλλόγου Γλυκών Νερών, μέλος από το 2014.

• Διατέλεσε αθλητής του Χολαργού και της Παλλήνης.

Επιπλέον πληροφορίες

• Διατέλεσε Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων.

Σπουδές

• Απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

• Κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων σε Project Management (University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Henley Management College).